Messer Sarajevo plin promijenio ime u Messer Tehnoplin: Nova investicija od dva miliona eura

Bez autora
Oct 16 2011

Messer Sarajevo plin promijenio je ime u Messer Tehnoplin. Promjenom imena žele postati prepoznatljivi po djelatnosti kojom se bave, dakle proizvodnji tehničkih i specijalnih plinova. Mijenjaju samo ime, a sve ostalo ostaje isto, s tim što će naravno nastaviti usavršavati vještine zaposlenih. Messer je u BiH prisutan od 1998. kada je kupio preduzeće Sarajevo plin, a u našoj zemlji u okviru Messera posluju još dva preduzeća Messer BH gas i Messer Mostar plin. Kompanija posluje u pet bh. gradova Sarajevo, Mostar, Lukavac, Zenica i Banja Luka, a proizvode izvozi u Hrvatsku. Mađarsku, Sloveniju i Srbiju. Industrijski plinovi proizvedeni u BiH jednakog su kvaliteta kao i plinovi proizvedeni u zemljama Evropske unije. Investiciju ove kompanije u postrojenje za razlaganje zraka u Zenici vrijednu 40 miliona KM Agencija za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) proglasila je najznačajnijom u 2009.

Messer Sarajevo plin promijenio ime u Messer Tehnoplin: Nova investicija od dva miliona euraMesser Sarajevo plin promijenio je ime u Messer Tehnoplin, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare ove kompanije na Ilidži.

"Promjenom imena želimo postati prepoznatljivi po djelatnosti kojom se bavimo, dakle proizvodnji tehničkih i specijalnih plinova. Mijenjamo samo ime, a sve ostalo ostaje isto, s tim što ćemo naravno nastaviti usavršavati vještine naših zaposlenih", kazao je direktor Messer Tehnoplina Valentin Ilievski.

Messer je u BiH prisutan od 1998. kada je kupio preduzeće Sarajevo plin, a u našoj zemlji u okviru Messera posluju još dva preduzeća Messer BH gas i Messer Mostar plin. Kompanija posluje u pet bh. gradova Sarajevo, Mostar, Lukavac, Zenica i Banja Luka, a proizvode izvozi u Hrvatsku. Mađarsku, Sloveniju i Srbiju.

"Industrijski plinovi proizvedeni u BiH jednakog su kvaliteta kao i plinovi proizvedeni u zemljama Evropske unije", rekao je Ilievski.

Investiciju ove kompanije u postrojenje za razlaganje zraka u Zenici vrijednu 40 miliona KM Agencija za promociju stranih investicija u BiH (FIPA) proglasila je najznačajnijom u 2009. Kako napominje Ilievski, opredjeljenje je Messera da nastavi investirati u BiH jer samo tako može nastaviti svoj razvoj.

On je najavio otvaranje novog postrojenja krajem ove godine u Sočkovcu kod Doboja u koje je uloženo više od milion eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik